Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FLYKTEN FRÅN SMUTSEN

man ville inte spegla sig

och se sin egen smuts

nu utgår ni ifrån att jag

ska rimma "smuts" med "struts"

men snacket om att strutsen

gömmer huvudet i sand

är "fake facts" så det glömmer vi

och flyr till fjärran land

för DÄR finns ju problemen

och inte alls hos oss

DÄR finns en massa vildar

som alltid måste slåss

här däremot finns märta

och hennes mazarin

så präktigt och ordentligt

fasaden är så fin

och DEN vill vi helst spegla

vår stiliga kuliss

så spacklad, prydlig, proper

liksom en skönhetsmiss

de andra är de onda

och aldrig nånsin vi

en liten slant i bössan

och sedan är man fri!

 

LARZ GUSTAFSSON 5/3 2019




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 225 gånger
Publicerad 2019-03-05 14:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP