Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Recept på att bli av med sorg

Blunda.
Andas in.
Andas ut.
Gå ut i en skog nära dig. Observera träd och stenar. Ta den tredje sortens lav du hittar och skrapa bort ett stycke från ytan den växer på. Gnid den mellan fingrarna så den smulas. Smaka på resterna. Låt tårarna flöda fritt. Jämför lavens sälta med saltet i dina tårar. Minns hur mycket saltare tårarna smakade när du var barn, hur mycket hetare de var mot kinden.
Utför allt i tystnad.




Fri vers (Prosapoesi) av Sorgehantering
Läst 581 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-03-05 15:38



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fint om att finna tröst i naturen!
2019-03-15

  Ingvar Loco Nordin VIP
Jag läser så många dikter, skriver så många ordanhopningar. Men DU får mig att stanna, helt upptagen med dina ord. Det har aldrig hänt här tidigare, trots att många skriver så bra. Du skriver med blodig penna; jag är rispad, och såren är salta av tårar.
2019-03-14

  Ezmeralda VIP
Fin text om sorgen.
Visst minns jag tårarnas sälta från när jag var barn.
Men ändå var jag trygg.
2019-03-06

    ej medlem längre
Vad fin.
2019-03-05

  Domenico VIP
Sällsam text...hör en röst som i en uppläst instruktion...
”Minns hur mycket saltare tårarna smakade när du var barn, hur mycket hetare de var mot kinden.”
Som en mjuk uppmaning....
2019-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Sorgehantering