Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skolminnen


Min livsplats på kartan

visa på kartan var du föddes

jag , en liten främling i ett land

där dofterna är annorlunda

jag går sakta fram till kartan

pekar ut min födelsestad

en plats som jag nyligen lämnat

 

tystnaden i klassrummet talar högt

jag själv fylls av minnen, bilder, dofter

som ingen av de andra kan minnas, se eller känna

 

tårarna bränner bakom ögonlocken

jag går tillbaka till min plats 

med ett hjärta tung som en sten

 

min födelseplats är en plats

fylld med glada, kärleksfulla minnen,

dagar  då solen sken och allt andades liv




Fri vers av Maiah VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-03-05 21:34



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Fint och berörande i sitt vemod!
2019-03-17

  Whero
Vackert och igenkänning på den.
2019-03-06

  petter rost
å du, en så vackert skriven smärta – att var här och ändå någon annanstans. Ditt poem gör ont – det är verkligt.
2019-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP