Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Men inte mer än en gång.


Läs en bok

Jag är grymt besviken

ligger och läser en bok 

tror att jag ska lära mig något.

Det visar sig att jag redan läst den.

Den handlar om filosofi,

stora tänkare som för tusen år sedan

kom på sådant som gäller än.

Undrar om dessa tänkare läste samma böcker

flera gånger än en?

Tänkte att boken de läste kanske har mer

att lära ut. Mer att tillföra.

Jag lägger den ifrån mig på nattduksbordet

får leta efter en ny i morgon. 

Grymt besviken var kanske att ta i?

 

 




Fri vers av ingenmening
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-05 23:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ingenmening
ingenmening