Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindmöllan





På en liten kulle
står en gammal vindmöllla

förut var den välskött
nu är den förfallen

vingarna saknas
taket har rasat
fönstren är trasiga
dörren svänger i vinden

ett kvarstående ruckel
från ett dåtida samhälle










Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 928 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2019-03-06 13:11



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Då behövs en eldsjäl och en ängel som kan låna sina vingar... Fint beskrivet på alla sätt, känner att vi innerst inne kan uppleva oss som en sådan bortglömd, vingklippt figur...
2019-03-14

  ResenärGenomLivet VIP
Då var den säkert användbar och fin...nu står den där som ett minne blott...och sådana finns det gott om...
2019-03-11

  Ezmeralda VIP
Jag ser Möllan framför mig.
Den har gjort sitt jobb!
2019-03-10

  Lars Hedlin
Känslo starkt!
2019-03-09

  Eva Helene VIP
Vemodigt. Bra att någon ser och reflekterar. Fint!
2019-03-08

    Peter Söderqvist
Fina betraktelser i denna dikt.
Den väcker tankar om åren som går, men ändå så aktuell.
2019-03-07

  Sommarina VIP
Fint och levande. Om den gamla vindmöllan.
2019-03-07

  Olof Lagerhorn VIP
Skickligt återgivna bilder. Ja, det är synd när det inte bevaras bättre. Äldre byggnader är ju en del av vår historia och skapar kontinuitet mellan nutid och dåtid.
2019-03-07

  M.Eta
Tråkig syn med förfallna byggnader!
2019-03-06

  lila fjäderblomman VIP
Trist att den inte blivit bättre omhändertagen - saknas väl pengar!
2019-03-06

  Maria Sundelin VIP
Ett spår i tiden
Kramar
2019-03-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorgligt att man inte bevarar det gamla, som tillhör våra rötter!
2019-03-06

  Kungskobran VIP
Det var inte bättre förr
2019-03-06

  Niliboy
Häruppe har vi en väderkvarn i kvarnbacken vid hembygdsområdet, men den har stått tidigare i en by och den är välbehållen. OM den använts vet jag inte.
Du kan väl tippsa din hembygdsförening om den förfallna möllan (Mölla är väl en kvarn?)
2019-03-06

  AiA Maria den fria
Talande ord
Viktiga att minnas o att minnas

Tack!
2019-03-06

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Ja det är verkligen synd att många gamla klenoder försvinner...och med det en bit av vår historia.
2019-03-06

  Öknens Ros VIP
Tråkigt att inte gamla byggnader bevaras åt eftervärlden.
2019-03-06

  ULJO
Tråkigt att eftervården saknas. Gamla fina hus har ju en viss charm
2019-03-06

  Gunnel Eriksson VIP
Bra beskrivning av förfallet.
Synd att det gått så långt.
2019-03-06

  Feliaxel VIP
Synd att man inte tar hand om gamla byggnader
2019-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP