Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TERZINER PÅ PROMENAD

Jag ger mig ut på promenad en stund,
fast det är kyligt, grått och vinden viner.
Flanerar gör jag alltid utan hund,

så jag kan hålla takten till terziner.
De följer lätt min lugna vandrarstråt
i dåligt väder och när solen skiner.

I livets gång med både skratt och gråt
ger promenader tid att reflektera.
I dag har mina tankar lutat åt

vad några andra sett och hört m.m.
och sedan skrivit ned med diktens mått,
som Bunyan, Dante, Milton, Joyce m.fl.

just sådana flanörer som har gått
igenom helvetet till paradiset
och kanske efter promenaden fått

inspiration att skriva på det viset,
att låta metern tukta tankens takt.
När jag ska vända hemåt genom diset,

blir frågan hur jag själv får detta sagt
i diktens form och utan sura miner.
"Där tanken sviktar står ett ord på vakt".

Jag skriver promenaden på terziner!















Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-03-06 18:21



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Oj, så fin - en härlig promenad ! Gillar särskilt hur du använder m.m. och m.fl. - väldigt smart ! Jag är verkligen imponerad av hur innehållet aldrig står tillbaka för att det ska fungera med rimmen - det är inte lätt !
2021-03-21

  Daniel_78 VIP
Ja har har du verkligen ett bra lunk i dina ord - härligt!
2019-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP