Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är många år sedan. Jag har aldrig glömt honom.


Lika värde

Han ingav respekt.
Han hade ett lugn hos sig.
Han var en sådan människa
som man gärna velat sitta ner
och prata med.

Han var gift med en kvinna
som utstrålade trygghet och mognad.

Det var ett vanligt par,
jag tror de var i 40-årsåldern.

Mannen var kortväxt, rullstolsburen
och han var i behov av assistans för
att kunna leva.

Mannen hade inte den minsta
antydan i sin utstrålning som
visade att han var handikappad.

Var han ens handikappad?



Jag borde ha frågat honom
var han fått den där tryggheten ifrån.

Hans fru var en vanlig tjej
som blivit förälskad i en ovanligt
mogen man.

Den här texten borde aldrig behöva
skrivas.









Fri vers av Cikoria Blå VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-07 06:33



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Som rullstolsburen behöver du inte vara handikappad om samhället anpassar sig efter dig. Alla är vi handikappade i situationer vi ej bemästrar. Kärleken ser över allt och igenom allt <3
2019-03-07

  stormengudrun VIP
Som rullstolsburen behöver du inte vara handikappad om samhället anpassar sig efter dig. Alla är vi handikappade i situationer vi ej bemästrar. Kärleken ser över allt och igenom allt <3
2019-03-07

  Öknens Ros VIP
kärlekens vägar äro outgrundliga.
2019-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP