Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aladåb-ben

 

 

Mina ben skakar som en 
dallrande massa när jag 
närmar mig porten

Händerna vitnar och käkarna
hugger tag i varandra

Hissen för mig upp till våning 
nio där inga sånger spelas 
Jag hör bara rosslingar och pumpar som går

En vitklädd kvinna för mig varsamt 
till min sal som är smyckad med 
torkade tårar och uppstoppade jämmerskrik

En svart fågel sitter vid min bädd
och tittar sorgset på mig 
medan altartjänarna tänder ljus

En sköterska ger mig en 
snabbverkande spruta och 
tvagar mig rituellt inför ingreppet

Har jag hamnat i de förtappades
sal eller är hymnerna som spelas 
ett gott tecken...

På att ljuset ska segra 
På att kärleken till livet 
ska hålla mig kvar

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 252 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-03-07 08:08

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Lyrica ger såna biverkningar he
2019-03-07

    Elisabeth Nilsson VIP
En poetisk beskrivning av känslor av oro och förhoppning inför ett sjukhusbesök, tolkar jag. Mycket bra skriftat!
2019-03-07

  Öknens Ros VIP
drömlika scener, är det verklighet eller drömmar?
2019-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten