Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FOTO: TONY ERIKSSON


DET KAN ALDRIG VARA FEL ATT STÄLLA FRÅGOR

Det kan aldrig vara fel att ställa frågor

även om man kan bli missförstådd ibland

Nu när sjuttiotalets eld och alla lågor

inte längre kan betraktas som en brand

Var det bara galenskap på alla flygblad?

Fanns det guldkorn fast man byggde snett och vint?

Nu när allt fördjupats - hjärna, hjärta, ryggrad

ska man se sig blind på sådant som slog slint?

 

Det kan aldrig vara farligt att fundera

Vi är forskare och upptäcktsresande

Det kan aldrig vara fel att reflektera

och att ställa frågor i sitt läsande

Blev det bra, det där som alla skulle prisa?

Frukten avgör faktiskt trädets kvalitet

Och för vilka blev det nya till en lisa?

Det kan aldrig vara fel att våga se

 

 

LARZ GUSTAFSSON 7/3 2019

 

Musik: Larz Gustafsson

https://www.youtube.com/watch?v=kAxpW5Keon0

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 510 gånger
Publicerad 2019-03-07 11:15



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Som man ropar i skogen får man svar
(gammalt talesätt)
2019-03-07

    ej medlem längre
Bra funderingar och frågor! Det lönar sig våga se sanningen!
2019-03-07

  Larz Gustafsson VIP
En lisa betyder en befrielse.
2019-03-07

    ej medlem längre
betyder lisa att man gör fast man inte vill? att man måste? till och med kungar måste välja.
2019-03-07

  Lottie Ålhed VIP
Fyndig text - Nu när sjuttiotalet eld o lågor osv.. Bra text. Applåd.
2019-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP