Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


De brända breven

de brända breven
gravskrifter i aska
är vittnesbörd i atmosfären om att liv
har levts och utkämpats
de säger mer om avsändaren nu
än när de spretade som ord på papper
papper brinner - ord kan inte brännas
de har frigjorts
andebrev som virvlar i atomerna
där ingen stavar illa
ingen värk och inga sjukhus finns
brev som ingen skulle läsa
färdas upp till stjärnorna att bli
till ett med den som skrev dem
och med universums gåta
här slutar raderna
brevskrivaren är trött
nu vilar handen
evigt




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 316 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-03-07 14:28



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
en gåva skänker du med djup insikt
2019-11-03

    Melona
Oj. Så gripande och starkt.
Det känns som en själslig kremering och ett farväl som på sätt och vis ändå är ett återseende, någonstans och någon gång. Tack.
2019-03-07

  ULJO
Ett fint farväl till ett liv som får leva vidare i otutforskad galax.
2019-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger