Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kullerstensgata,ett träd, hav ,båtar och ett café

Vykortet som dimper ner i brevlådan
Har undkommit digitaliseringen
Kunde ha varit från ett antal olika platser
om det inte vore för poststämpeln
En gata,ett träd,en blå dörr,hav,båtar och ett cafe´
Ospecifikt sånär som på poststämpeln
Visst snurrar vi ännu på vykortsstället i den
lilla butiket som alltid ligger på hörnet
Sedan sätter vi oss på fiket och spiller droppar
av café americano mellan raderna
De enkla orden vi skrivit säger inte så mycket
Bara detsamma som föregående år
27° i skuggan, något om en besökt sevärdhet
hotellet vi bor på kanske
Ändå väcker det fysiska kortet något hos någon
som nu håller det i sin
hand därhemma, en doft och kanske också en
längtan
En längtan till havet, stranden,det vita huset
med blå dörr och trädet intill det lilla torget
Kanske till och med till den lilla butik som alltid
ligger på hörnet och kallas turistfälla




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-07 19:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP