Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ont


Det gör ont
om vi vet en människa vi illa gör
det kan vara du det kan var jag
en vän eller en fiende
bakom masken
varför tänker inte alla jag
Vi vill alla leva där godhet bor
är det en utopi
att få leva i harmoni
utan nålstick i handen
krokben i backen
förstår inte samhället
allt fler psykiska problem
vad beror det på?
det beror på dig och mig
Utsatthet ensamhet
alla krav från samhälle
familj och omgivning
som vi inte kan leva upp till
Det är många som ramlat mellan
stolarna i den byråkratiska
kvarnen och mår dåligt
Bären varandras bördor
står det i Boken - gör vi det?
Äter vi inte varandra
när vi inte är tillåtande
när vi är intoleranta
mot olikheter...det gör oss
hårda om kinden
det blåser kallt
om den nariga kinden
alla vi vandrar tillsammans
acceptera form färg ålder
ras och kön
respektera olikheter
då visar vi vår storhet
försök förlåta och förstå
hys ingen av avund
efter grannens bil och uteliv
lyckan bor inte i tingen
de bor i hjärtat
trampa inte sönder blomman
vid vår fot
skövla inte drömmen
och hoppet i våra ögon
då dödar vi ett liv
Klagar någon på
att vi gjort fel
vänd inte kniven så eggen
träffar hjärtat
Lyssna och försök förstå även om
ryggsäcken är tung
då blir kudden inte full av stenar
sömnen blir till ro
inte ett ormbo
och fäll ut en paraplyhimmel
så det inte regnar
över alla öppna sår
gör ont när hjärtat brister
gör ont att skriva
gör ont att sakna
gör ont att läsa smärtan
du levde klokuggla, gör det
för att bevara dig levande,
och minnas mörkret
Den var så tung att
vinddraget från dörren
öppnade såren
om jag fått hjälpa dig då
hade jag gjort det
Den enda jag kunde
var att skriva dig liv
i det mörka




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 330 gånger
Publicerad 2019-03-07 22:14



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
så lång tid
2021-06-16
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP