Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frågor

En tvekan inristad i lakan initialer med 

ena bokstaven lutad över den andre. Tänk

vad liv klarar. Vi önskar barn. Familj. 

 

Tänk all besvikelse samlad likt en högtid. 

Klä med band. 

 

Betänk vår strävan. Näsor hyllandes de 

stora. All blindhet inför vardag. Allt de

nära. 

 

Tänk på krigen, smutsen pervertioner. 

Tänk på fasan i de innersta av rummen,

plågan, de mänskliga förtrycken. Fasan 

som pågående. Del av andetagen. 

 

Tänk på oss. På mig. Vem tror ni tänker. 

Skuggor. Tror ni makten rör sig stannar 

blickar innåt? Tror ni kärlek flämtningar

är svaren gyllengula änglalika 

 

Tanken. Enbart tanke. Känslan likaså. 

 När äger något någonsin rum hur ser vi

skillnader när får de plats i hyllor

 

Jaa. Inte faan har människan nån aning 

 

vi dinglar mellan uttrycken skvalpar

strövar strävar tror vi klarar. En dag 

betrakta tingen. Kanske varar. 




Prosa av smultronbergen VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-08 07:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP