Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven utan redigering...


8 Mars - en kampens dag

Fick reda på - idag - saker om Kvinnodagen. Det är en kommunistisk sak från början. Men omvandlades till en opolitisk sak och det tack vare Brener (undrar hur hon stavas). I vilket fall som helst så kan vi titta tillbaka i tiden. Då det faktiskt fanns lagar som gav mannen rätt. Att till och med fysiskt misshandla sin fru. - Något som idag är fullständigt otänktbart och olagligt.

Många av dem som har kommit och kommer till Sverige. Anser sig bara ha rätten att leva efter sina kulturella åsikter. Med den åsikten att de får utöva sin rättighet. Enligt de lagar de har i sina hemländer. Där en lag säger att mannen har rätten, att misshandla sina barn och sin fru. Och det anses vara en självklarhet. Detta kallar de för heder i sin kultur.

Hur många Brenner måste födas i Sverige. Innan alla och envar tvingas inse. Att kvinnor är inga leksaker och har rättigheter. Att kvinnor är de som bestämmer över sig själva. Och inte en man och dennes släkt. - Se bara på vad som har hänt inom IS.

Hur många marscher måste kvinnor gå. Innan alla och envar inser - och därtill också andra kvinnor exempelvis muslimska kvinnor i slöjor - ett plagg som faktiskt är kvinno fientligt. Ett plagg som en gång användes i syftet att jaga bort loppor och liknande ohyra.

Hur många marscher måste annordnas, av kvinnorna och de fromma männen. Innan alla och envar inser allvaret. Att vi kvinnor vägrar gå tillbaka i tiden och acceptera ett kvinnofientligt samhälle. - Tyvärr så håller den sortens samhälle, att byggas upp på nytt och i det tysta. Där kvinnor förväntas hålla tysta. Då de blir ofredade av samhällets andra hälft.

Låt oss ta bladet ur mun och inte tillåta denna sortens behandling mot oss.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Flicis VIP
Läst 434 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-08 14:50



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Trots lagar finns svenska män som slår, våldtar, misshandlar och t o m dödar sin partner. Våldet har sina egna lagar.
Din text är ett viktigt inlägg i debatten om kvinnors rättigheter.
2019-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP