Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åttonde mars

Önskar det kommer en dag

då åttonde mars blir passé

när jämlikheten blir verklig

och inget att fira per se

när människors liv kan värderas

precis som de levs, här och nu,

och var och en respekteras

som kvinna och man, jag och du.

Jag önskar en framtid för alla

där tillhörighet till ett kön

inte kopplas till orättvisor

i att kvinnor får lägre lön

- jag hoppas vi alla växer

och att framtiden formas så.

Då kan jag ändå glädjas

åt åttonde mars ändå.

 

 

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-03-08 16:10



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Millimeterrättvisa kan vi aldrig få
men vi kan ändå
göra så gott vi kan
så att vi når ända fram.
Orättvisor kommer alltid finnas kvar
i alla eviga dar,
vad den ena tycker är rättvist
tyckar den andra är orättvist
vem är jag att dömma?
vi kan ju alltid drömma

2019-03-08

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Bra det.
Instämmer
2019-03-08

  Öknens Ros VIP
Låt oss hoppas framtiden kommer bli rättvisare och ljusare.
2019-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP