Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fotogen


det var på den tiden
man bar en fotogenlampa
upp till vinden när man
skulle sova

man kunde skruva på
den lilla ratten när den
fotogenindränkta
veken skulle högre in i
glaset av eld

så man fick större lyskraft
att se vad som
krafsade på väggen
eller läsa i boken med
lilla texten

medan trappan knarrade
sig till ro
och det var natt
för länge sen




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-08 19:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm