Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Elin ville ha en dikt om henne, så jag skrev den!


Elin, min lillasyster och vän!

Jag kallar dig syster.
Du ville det.
Du lever och är full med liv.
Dina ögons solstrålar sprider sig likt utstrålning till andra människor.
Din godhet, din snällhet mot andra människor, intet öga är blött av tårar i din närhet, du sårar inte om du kan undvika det.
Det har inte hänt mig.
Att du har sårat..
Mig.
Det sägs av några att du är snäll, men alltför ofta ser människor tyvärr sprickan i fasaden.
Fasaden är fin, sprickan likaså.
Fasaden är du. Den fasad som är äkta, till skillnad mot uttrycket; Den fasad som visas upp.
Fasaden som ett grundat hus. Det är du.
Ett hus måste ju grundas, det vill säga byggas ifrån grunden och stå för sina värderingar, i tider som dessa. Tider som aldrig kommer att förändras, tider som är både Goda, Onda och svåra. Människor har alltid, och kommer alltid i alla tider ha saker att tampas med.
Du står för dina värderingar som är Godhet och Glädje. Jag har inte frågat dig om dina värderingar, men jag vet att du står för dessa ting.
Apropå sprickan, som jag endast kommer att nämna alldeles kort.
Ty eftersom du är Godhet, uppehåller jag skriften, denna dikten vid att prata mestadels om dina positiva ting, det vet jag att du vill.
Apropå sprickan, vet alla att du har vissa svårigheter. Men i mötet med dig, om de inte tar dig för den du är, din personlighet, och endast ser till din hjärnskada, så begränsas de av det negativa, det du inte står för, det du inte vill ha, men likväl har. Varför tog jag ens upp hjärnskadan i denna dikt till dig? Jo, för att det finns en spricka i fasaden, som människor ser. Men till skillnad från deras förhållande till dig, så har jag ett närmre perspektiv, eller förhållande till dig, och då blir inte sprickan lika tydlig för mig, när jag träffar eller pratar med dig. Den blir som en assecoar, i mina ögon. Och i nära förhållande till varandra, där du önskar en familj, får jag vara en av dina närmsta släktingar. Jag har fått äran, att i en givande relation bli kallad för din syster!




Bunden vers av Mim
Läst 144 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-09 09:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert Mim, fasader är till för att synas och ibland ska dom rent av rivas! Kram
2019-03-09

  danne //
vackert :)
2019-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Mim