Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MARS

Mars är en krigsgud och en stridens månad
emellan februari och april,
emellan vinterns vila, vårens drill
står han och ryter, från Olympen lånad.

Han verkar vara trött och ganska grånad
men lägga vapnen ner och ligga still
det vill han inte, strid är vad han vill
med risk att bli begabbad och förhånad

av oss moderna människor med trånad
efter en annan gud med blå pupill,
med milda anletsdrag i vårljus brånad!

Mars kan ge känslan att man blivit rånad,
att månaden är ett onödigt spill
emellan februari och april.









Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-09 16:56



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
Nuförtiden finns mer än en krigsgud
Mars är ängel jämfört med dem
Konsekvensen av deras krig inser vi dag efter dag ,Raqas krigsgudarna brutala verk är ett exempel
2019-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP