Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kulturscen Bristol i Sundbyberg, invigd som biograf 1939


Vårt Bristol


Hon var den nya av sin tid
en tid vi knappt ens mer känns vid
ty skapad just som det blev krig
förblev hon i en klass för sig
en vacker dröm i art déco
som ropade Kom hit, stig på
Panel och lampor så blev ett
den främsta helhet någon sett

Och säkert finns det någon kvar
som söker sig till det som var
som finner nytt i gammalt skrot
och på förfallet råder bot
Nej, allt var inte bättre förr
men varför hålla stängd sin dörr
för skönhet som än räddas kan
Det vore inte gott minsann!

Så låt nu intet ta ifrån
dig Bristols märke i neon
en scen som lever för envar
i dåtid, nutid, alla dar
En port, en famn, helt öppen står
alltjämt och efter tysta år
musik och dans i atmosfär
Teater! Film! Allt börjar här.



22/1 2019




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 245 gånger
Publicerad 2019-03-09 17:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP