Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En alternativ verklighet


En annan morgon


I

Den där morgonen
när du vaknar utan signal
känner dig utvilad
och upphör med ditt jäkt

inte kan hitta någon mobil
eller slå på din teve
skall ingenstans
och fruktar intet

ingenting kan gå fel
och ingen vill skada dig
Du vågar lämna huset
utan att låsa din dörr.

II

Den där morgonen
när du ser grannen vinka
från sin trädgård

och du vill åka skridskor
i samma vatten
som han badat

medan ingen av er vet
varför tiden vill
stå stilla

Klockan somnade in med timmarna
långt innan ni
steg upp.



2/2 2019




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-09 17:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP