Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


där fasaderna ibland glimrar matt av hedervärt 50-tal, och var gata bär namn av gamla doktorer samt ett par systrar, om än av omvårdande sort snarare än denna igenisade blinkning till den skurkaktiga guldfebern


Rusk 17 : Guldheden får Regnfeber

 

 

hur rörmokar-grabb uppi Guldheden

 

fick vattentorn avstängt till kranvreden?!?!?

 

där Doktor Jöns Jäger (med blött stetoskop)

 

halvt hyreshus äger (likt vanhedrat skåp)

 

mot hoj hög häst bytte hos guldsmeden

 

 

 

 

 




Bunden vers (Limerick) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-09 21:33



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jodå, du är på helt rätt spårvagn! Så nejdå, du är inte ute och cyklar :-) Faktum är jag står i Guldheden nu, när jag som bäst läste din kommentar just...

Varit uppe i vattentornet och fikat äppelpaj igen däri. Marie Hermansson författaren bor här dessutom, så smula magisk känsla att se volymer av henne inne på deras lilla bibliotek... Hade redan läst dem, så tog Ajvide istället samt en om en älvfiskare från 50-tal till nutid.


2019-03-14

  Anya VIP
Om jag inte helt är ute och cyklar så finns det en Guldheden i Göteborg??? Jobbade där i ett år och tycker mig minnas att det stod Guldheden på en spårvagn. Härlig limerick.
2019-03-14

  lodjuret/seglare VIP
Ett gott försök. Själv kämpar jag med (romanen) boken 'Doktor Glas' från början av seklet. Har bara kommit till sidan arton i pocketutgivningen... Fick en annan bok i julklapp av en bror idag. (Vi är litet sena med det firandet... den här gången. Själv har jag inte slagit in mina klappar riktigt än.)
2019-03-09
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP