Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nejzvestnaja territorija

Och rummet där bilden hänger är en avgränsning i salen, intima rum står det. Du upptäcker att bilderna är samma plats. Mellanrummet byggs ihop och ljuset faller från taket. Du tänkte, där borta, och tog dig hit.

En förvåning kom redan i första rummet, bilder av bildframställning och stillade arbeten i ateljéer. Det fick tanken att krympa. Du letar upp bilden som fick dig dit, “Vy från Dosseringen nära Sortedamssøen mot Nørrebro” och upptäcker, om konstframställningen som konstutställning, i kända rum och finner en oljeskiss av samma motiv men utan Dannebrog, människor och båt.

Du saknade mellanrummet. Bilder vid bilder blir inga dörrar, fönster som öppnar. Du går vidare och glömmer bort bilden som fick dig att se den skraltiga enkla bryggan och om färgens blekning.

Det var inte det.

Det var människorna på bryggan som verkade se mot båten och bort i bilden och den andra bilden “Ungar” på en än skraltigare längre brygga som ser mot betraktaren.
Tiden gör ett hopp, från guldålder till en tövädersperiod, på 120 år och blicken i bilden till ur bilden. Töväder med frisk vind och andra penseldrag där platsen inte är lika känd på samma sätt för språken har färdats olika långt på östersjöns vatten.
Avståndet krympte mellan utställningskatalogerna på ditt bord, från sidan 162 till sidan 139. Måtten är utsatta på den andra bilden. Den första är mycket, mycket mindre än 2,4 kvadratmeter.

Placeringen, yta och rum och du undrar fortfarande vad det är du ser, där över vatten. Mellanheten som fick dig iväg att leta efter visshet där från rum i rum mellan rymder av tankar som föds i stegen av infall, öppnade detaljer i din egen geosofi, men geografin stängde dörren som solreflexerna flyttade i och intill ett skjuvat rum i en våg av ambivalens ur tvetydighetens brottsjö och du hamnade i snöblasket utanför.

Du gick iväg till ett mindre rum på köpmannens lid i den gamla staden och tog en flourmugg rött vin bland kända, okända akryliska porträtt, ansikten och andra.




Fri vers (Prosapoesi) av Ulf D VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-03-09 22:45



Bookmark and Share


  Minkki VIP
också jag applåderar mellanheten
2019-04-06

    ej medlem längre
jag är svag för det jag inte förstår. i din text slungas jag iväg. jag ser sjuvade rum i ett danmark? och jag tycker särskilt mycket om ordet mellanheten
2019-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP