Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När det äntligen slutat rulla, kommer nedförsbacken

flugan finns inte där av mening
enbart för att irritera
och bryta alla räta linjer
som formas fint till nyfödda cirklar

så ofta jag sträckt ut min hand
med hopp att du ska nå mina fingertoppar
och ändå drunknat i ensamhetens dvala

sluta för helvete tycka synd om mänskligheten
när du i samma nötköttstugga spottar ut
det enda riktiga som borde ha sagts
när alla andra bara skrek ut sin korrekta fragma

kärlek kommer
kärlek går
kyssar som slemaktigt fördelas
till de som aldrig får

har slutat nervärdera det som inte längre kan falla
men förstår att inget egentligen hittar hem
det är bara sökandet som är meningen med andetaget

så nu låter jag förlusten brinna upp
vänder ryggen till det underbara som lockar
bara för att få känna en endaste gång

hur det känns att leva utan motgång




Prosa av Max Poisé
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-10 11:48



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Av motgång går man antingen under eller så blir man starkare...bra känsla i dikten...
2019-03-11

  WyS VIP
I motvind stiger draken.

2019-03-10

  AiA Maria den fria
...mörker blir till ljus

-mitt i-du !

Tack!
2019-03-10

    ej medlem längre
det går upp och det går ner som en evighetsmaskin
2019-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé