Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina missväxtinsekter



Vem blåste här sönder kokongens näste?
Vem slog de växande väggarna in?
Jag faller i frihet men får inget fäste
och hela min luftfärd är satt i spinn,
roterande syner fyller mitt vara
och ljusblåa dyner min cirkulation
mot markernas maror och fastlandets fara
från rotfästens rogivna bolsterbon.

Jag minns ett mysterium av rosröda läppar
som lättade luftar mot vacklande vägg
och hotfulla händer som gränslöshet greppar
med nagelenklav som en sabelegg,
att riva ur rötter dess ofödda röta
som öppnats till alltet och fallet befallt
för missväxtinsekter ej redo att möta
den farliga makt som slår hårdast av allt.


















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-10 14:12



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Rim, rytm, assonans och allitteration är ditt signum! Snyggt, men ibland blir budskapet otydligt.
2019-03-14

    ej medlem längre
verkligen uppåt
2019-03-10
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP