Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen konst att bli blodtörstig när man har med Arbetslösas Fiender att göra...


Dumma, dumma arbetslösa


Varför skall vi lyssna när du inte kan få jobb
Du har inga rättigheter, fråga varje mobb
Inte hjälper det att vara duktig i ditt värv
när du aldrig lyckas, utan tär på vår reserv

Du har skrivit under på vår fina garanti
Titta, här är arket med din autograf mitt i!
Sluta gnälla, mänska, du oss frivilligt är hos
Varför protestera när du kunde ha valt Soc?

Det är frivilligt!

Va’? Är det frivilligt?!

Ja!

Inte frivilligt alls!

Det är frivilligt, jo!

Refr:
Dumma, dumma arbetslösa!
Dumma, dumma arbetslösa!
Dumma, dumma arbetslösa!
Heh-heh-heh!
Dumma, dumma arbetslösa!
Dumma, dumma arbetslösa!
Dumma, dumma arbetslösa!
Häpp-häpp-häpp!

Det är till att kosta, du skall visa resultat
Ingen sommar får du, det är rätt åt dig, kamrat
Enda boten, ser vi nu, är att ditt solljus ta
och när hösten kommer blir du sjuk, tra-la-la-la

Våga inte knysta när ditt namn på lappen står!
Den som vill ha hjälp av AF själv sig skylla får
Sommaren skall fyllas med en helaktivitet
ty vi kan ej tåla att du vilar, som du vet


Det är frivilligt, du!

Är det frivilligt – nä!

Det är frivilligt

Lögn!

Det är frivilligt. Pling!

Refr.
Dumma, dumma arbetslösa…

Det finns ingen halvfart i din arbetssökarvärld
Sommaren skall slaktas med vårt pekpinnlika svärd
Ingen ledighet beviljas under vårt projekt
så du kan få drömma om din sköna sommarfläkt

När vi tar semester vet vi tryggt var vi dig har
Åh, vad vi skall njuta på vår resa underbar!
Du har kanske inte mycket att se fram emot
men vad gör det oss, vi slipper höra allt ditt knot

Det är frivilligt, ja

Ack så frivilligt – ha!

Det är frivilligt, grrr!

Men hallå?

Ja, hur sa?

Refr
Dumma, dumma arbetslösa…

Ingenting kan ordnas, är vårt förbestämda svar
Söker du att nå oss så är ingen av oss kvar
Vi har rest till solen, sörplar på en iskall drink
Stackars dig om inte du förstår så enkel vink!

Varsågod, ett vykort, så att kanske du blir nöjd?
Vem har sagt att livet måste bli dig till en fröjd!
Ingenting är självklart, men din lydnad måste till
Det är ju det enda som politikerna vill.

Det är frivilligt – yep!

Är du hjärntvättad – häpp?!!

Allt är frivilligt här

Nej, så tusan det är!

Refr
Dumma, dumma arbetslösa…

Vem är det som är knäpp?!



10/3 2019




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-10 18:10



Bookmark and Share


  ingenmening
Känner igen mig i mycket av det du skriver. Bra formulerat.
2019-03-31

  Öknens Ros VIP
Väl beskrivet hur det är att vara arbetslös/arbetssökande.
2019-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP