Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barndomsminnen inspirerade av Stefan Albrektssons diktsamling Sjöstjärna (rekommenderas!).


Du och jag, Sylvie

Hela nedlandningsbanan för Apollo 11

nedklottrad på insidan av bänklocket

Du och jag, Sylvie

Jag och du, Sylvie

Vi följde dig hem 

och såg på reprisen av Simon Templar

Barnförbjuden kittling i fullt dagsljus

Vi åt glass på skolgården

fick hemanmärkning

som pappa skrattade åt

Pappa är inte klok

Fröken är ett helgon

Den som pratar för mycket 

får en pratkvarn på bänklocket

Skammens rodnad

Barndomens stigma

Men vi klarade oss, Sylvie

Vi gömde oss bakom bänklocket

ombord på Apollo 11

höll varandra i handen

och tittade ut i rymden

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-03-12 23:08



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Härlig text, stark och skör
2019-03-19

  Blomma-Stjärna VIP
en barndomsskildring med stjärn-sting!


"vi klarade oss, Sylvie
Vi gömde oss bakom bänklocket
ombord på Apollo 11
höll varandra i handen
och tittade ut i rymden!
2019-03-15

  Anya VIP
Vilken enorm frihetskänsla i dina ord. Så väl gestaltat. Jag ser diktarjaget och Sylvie framför mig. Strålande. Sparas!
2019-03-14

  Kungskobran VIP
Underbart fint, påminner mig om min skoltid.
2019-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP