Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi blommar

på väg genom levernet
genom tid berörd
bildar vi rötter

fäster oss
blommar
ger frukt

också om vi lidit
blivit förbisedda
förlöjligade och missförstådda
hotats, fängslats
blivit tagna med våld
närs vi av varje ny dag
- en ny chans

och några av oss vet
att vi själva har svikit
drivits så av egna känslostormar
att vi brustit i förståelse för andra

men hur kan vi hålla för sant
att inte allt är förlåtet
när solen lyser
och verkligheten
bjuder upp till dans?

här och nu
är en förtrollad tid
och allt är möjligt
när du är du
och jag är jag
i ljuv gemenskap












Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-03-13 01:08



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Oh så fint om vårt sätt att sätta fingeravtryck på gott och ont, så frukt och sedan gå vidare, inse att inget är för sent. Superpositivt.
2019-03-15

  Anya VIP
Sådan stor medmänsklighet i dina ord. Du fångar ett helt liv i orden. Finns så mycket förtröstan i slutet. Bravo!
2019-03-14

  Respons VIP
Livsbejakande perspektiv om smittar av sig...

2019-03-14

  lila fjäderblomman VIP
Upplyftande! <3
2019-03-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket visdom och tankar i din uppmuntrande dikt!
2019-03-13

  Marita Ohlquist VIP
Det sista stycket är ett underbart avslut på en bra och tankeväckande text!
2019-03-13

  stig wikman
Bra skrivet .
APPLÅD Å KRAM TILL DEJ .
2019-03-13

  Kungskobran VIP
Vår tid är nu!
inte förr.
2019-03-13

  ULJO
Så fin text. Så tänkvärt. Gillas.
2019-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP