Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min nya serie i skrift form (Del 1)


Tror de att problemen löser sig av sig själv?

 

Har länge försökt att förstå. Varför skapar vi och genomför olika onda gärningar? Ligger det i vår natur? Ja, på sätt och viss. Men det är inte riktigt sådana onda gärningar jag syftar på, sådana som är milda av sig. Utan såsom exempelvis en man som har ett fin familj. Han har fru och barn, ett hyfsat bra jobb att gå till varenda dag och ändå vid sidan om – så gömmer det sig en mörk hemlighet. Han våldtar och misshandlar kvinnor som går igenom en park på nätterna. Varför gör han så? Vad är det egentligen för tankar han tänker? Vad händer egentligen inne i hans kropp, i rummet där samvetet håller till?

 

Jag har hört många där ute säga att alla människor är både goda och onda. Att man kan bli en godare och godare människa bara man arbetar med de punkterna. Vart klassas i så fall en sådan här människa? Är en människa av denna sort född till mördare eller växer det fram senare? Han kanske hade sådana hemska och traumatiska upplevelser i sin barndom så när han växer upp och blir man kan han längre inte handskas med allt som far runt i huvudet så han agerar på detta vis. Det ger ändå ingen rätt att våldta, misshandla eller mörda någon. Alla är vi människor. Vi kommer ifrån samma kärna dock präglar oss vissa faktorer enormt starkt. Både uppfostran och minnen vi får från våra föräldrar samt miljön vi vistas i utanför hemmet.

 

I allt detta växer en tanke fram, vad gör myndigheter och staten för att bearbeta detta? Tror de att problemen löser sig av sig själv? Där tror de fel i så fall. Dessutom räcker det inte med att tro här, det får man göra någon annanstans exempelvis i kyrkan, när dessa allvarliga saker uppkommer gäller det att veta hur man ska gå till väga. Varför upptäcker man inte deras psykiska ohälsa tidigt? Om man hade gjort det hade inte oskyldigt folk fått lida. Man hade kunnat hjälpa och åtgärda deras problem i tid så inget sådant hemskt uppstår. Men vem bryr sig egentligen om dessa faktorer? Staten och myndigheterna kör mer och mer vården mot botten.

 

 

 

Copyright by: Arnela Arre Kurbegovic

(2019 - 03 - 13)



Fri vers av Arnela
Läst 311 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-03-13 08:26



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Bra och tänkvärt! Så ska vi alla ta oss en funderare! Mycket klokt skriftat!
2019-03-14

  Valter Örn VIP
Välskrivet och högst aktuell frågeställning i dagens Sverige !
2019-03-13

  ULJO
Din text är högst relevant. Men som du säger ingen tar ansvar, ingen gör något för att förändra.
2019-03-13

  Öknens Ros VIP
Ett viktigt ämne du tar upp här. Vad är det som driver vissa människor till så grymma handlingar? Hur till synes "vanliga" människor kan våldta och mörda, hur ska man upptäcka i tid och förhindra dessa brott?
2019-03-13

  Feliaxel VIP
Mycket tänkvärd text
2019-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela