Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KONTRASTRIK

 

Ögonen

känns urgråtna

 

syns inte i verkligheten

 

kroppen

släpar sig fram

 

syns inte i verkligheten

 

där spelar ögon

glada trudelutter

 

kroppen hastar fram

mellan sysslorna

 

skriver en insändare

av ren och skär ilska

 

om att tvångsinlösa

jordbruksmark

 

under ytan

ylar hoppet

 

mot solen

som inte syns




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-03-13 18:39



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En känsla man kan känna igen...
2019-03-17

  Anya VIP
Du fångar en vardagsstund så fint. Nää det är mycket som inte syns i verkligheten. Vi håller masken i alla väder.
2019-03-14

  Niliboy
Ja, hoppet är ju det sista som överger,
Men därför är tron så viktig!
2019-03-14

  ULJO
Mycket är dolt under ytan. Fint fångat av dig.
2019-03-14

  Poeten Salvador VIP
Letar vi inte efter kontraster?
2019-03-13

  Blomma-Stjärna VIP
tvångsinlösa jordbruksmark?
tänker; mycket som är väsentligt för överlevnaden offras idag för flerfiliga motorvägar vägar eller snabbare järnväg...
tycker om kontrasterna i dikten och det sista; hoppet som ylat mot solen - som inte syns
2019-03-13

  Marita Ohlquist VIP
Berörs av kontrasterna mellan det inre och det yttre!
Må solen lysa på dig.
2019-03-13

  Feliaxel VIP
Många kontraster i livet,men allt syns inte
2019-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP