Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kommunikation


Att bli besviken, när människor tänker sig själv är det osunt i dagens samhälle? Det finns de som resonerar i de banorna, eftersom samhället visar på en skrämmande intolerans mot annorlunda. Obekvämt? Visst är det så att de som säger sanningar är obekväma. Jesus var nog en av de första och vad som skedde med honom, är vi alla medvetna om. Men kan de som bryr sig, vara lika konformistiska i sitt tänkade, lika väl som de som tänker sig själv?
Är det meningen att alla ska gå i samma spår, en konforism att aldrig försöka eller vågar att ens tänka annorlunda?
Annorlunda är en möjlighet att skapa något nytt. Innovationer har alltid behövts, utan dem har vi aldrig kommit dit vi är i dag.

Kommunikation är en bristvara på nätet. det är inte hjärtats röst, sanningen. vem har mod att visa sig naken? Näthanterare blir utsatta eftersom anonymitet ger osunda möjligheter att visa sin makt. Nätet är en åker där det livskraftiga kornet samsas med tistlar och ogräs. Det är konst att bevara kornet, så det gror till dess avsikt och mening.
När vi föds är vi alla lika. En åker med osådd mylla. Men får vi för många sår längs vägen, sluter vi oss och blundar. Tårar torkar in och vi blir tomma, bryr oss inte att se sorgen omkring oss. Vi tänker enbart oss själv. Det enda vi mäktar med är att se är den egna näsan.

Vi måste sitta på skolbänken, lära oss att se igen. Så vi ser varandra i vår utsatthet, ingen är fullkomlig, ingen är utmätbar, allt liv är värdefullt oavsett spår.

Vill inte tro att hoppet är ute för en förlorad själ. Det får inte vara så! Om det skulle vara är det en sjukdom, som inte går att bota. Nu tänker jag kanske för positivt, om det är annat som ligger under ytan.
Vi får inte sluta bry oss om varandra, mörkret och hoppet försvinner oss, blir en ökenvandring utan bröd och vatten.

Kommunikation är en väg, en bro till förståelse. Vill vi inte förändra oss, är vi för rädda för att våga gå nya vägar, så förblir vi statiska och ensamma.


*

Kommentarer Kommunikation

themagicmoonlight "jovisst det ligger sanning i det. det anser jag fortfarande
en poäng har jag efter insikten om skillnaderna mellan verkligheten och den datoriserade världen. i verkligheten ser vi varandra i ögonen, men nästsoldaterna har fördel oavsett avsikter . ord dödar lika grymt som kniven.
det är något många bloggare nickar instämmande åt.
2019-03-13






Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-13 19:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
hmm. förlorad själ. om en gud har snott den. för sina egna sinnens njutning.
2019-03-13
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP