Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeten

 

 

en poet är en som vet

hur förvalta orden

det är en hemlighet

som är hen vorden

 

om allt poeten skriva kan

kärlek, svek och lycka

poeten sin ådra fann

när hen började tycka

 

så trist och tråkig världen var

här måste något göras

poesin på detta var ett svar

men hur ska detta genomföras?

 

så kom hen på en strålande ide'

jag sätter upp mina dikter

det måste ju alla människor se

det tillhör mina plikter

 

och hen spred sina dikter på gator och torg

till nytta och förnöjelse hos gammal som ung

vissa samlade dem i medhavd korg

och poeten kände sig  smått som en kung

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-03-13 12:36



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och tänkvärt om lyckan att kunna sätta ord på sina känslor!
2019-03-14

  Bodingen VIP
Hen? Näe, huga, dubbelhuga men det är bara min personliga åsikt, annars mycket bra text
2019-03-14

  AiA Maria den fria
Flöde av ord som är av vikt

Tack!
2019-03-13

  Cikoria Blå VIP
Jag gilla både budskapet och att rimmen funkar fint.
2019-03-13

  Cikoria Blå VIP
Jag gilla både budskapet och att rimmen funkar fint.
2019-03-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en kreativ poet!
2019-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP