Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Triptyk


 



 



I sakristian strax innan högmässan dundrade domprost Åska fram i ett högkvalificerat knull med organissan von Blåstråhle...



Den räddhågsna församlingen fruktade en rejäl avhyvling efter veckans alla okristligheter. Prosten dånade i predikstolen med sitt ilsket sprakande röda skägg. Baronessan Rutersköld pullade sej själv i smyg. Organissan spelade "Allen menshen mussen sterben" utav Bach, och människorna hade åter själaro.



 



*



Kung farfar gnider farmors spöklika enorma röv med tigerbalsam och liniment. det får hon i 90-årspresent, och lovar henne evig kärlek med en stämma av malmlik geist. Sen tar de på sig sina finaste kläder och går till dans- och jazzpalatset Nalen, och allting känns som då, då de träffades just där för 50 år sen.



På den tiden då Monica Z sjöng så att det gick rysningar genom åhörarna, och sakta går vi hem genom stan, ömsint hand i hand.



 



*



Alla talar så om den så i alla synvinklar härliga och ur underhållnings- utbildningshänseende så förträffliga televisionen. Vad är det för något? Jag har aldrig varken ägt eller skådat den djävulskt förbannade televisionen. Vinn hela jävla mediaspektaklet, men förlora din själ. Ingenting utav sådant hava vi i vår stuga, inte ens tidningen. Dragspel och konjak i månskenets glans. Vad ni är skön min älskade, edra ben är som bomullsfälten i Georgia, edra ögon äro brunnar med friskt vatten från himmelska höjder. Säj får jag kyssa eder kind? Ska vi gå till skogs i språng? Nej tv är inte bra!




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 119 gånger
Publicerad 2019-03-13 15:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP