Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Bild/text Ingår i "Litterära brottstycken" av Sten Wiking


PRÄSTSONEN SOM HEMSÖKTES AV DEMONER

Han var prästsonen som blev
mörkrets regissör,
Ingmar Bergman (1918-2007)
men bibliografin som är om-
fattande,
gör honom mer till dramatisk
författare,
förutsatt man focuserar på
författaren Bergman,
och inte regissören Bergman,
även om demonregissören
alltid är närvarande,
där kluvenheten syns tydligt
mellan mörkret och ljuset,
där mörkret alltmer över-
skuggade ljuset,
när han hemsöktes av demoner.

Det spelade till slut ingen
roll hur bra schackspelare
han var,
när döden verkligen kallade
på honom till en annan slags
verklighet,
och den kunde hans drama-
turgi inte regissera om,
för han drogs ju till mörkret.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 280 gånger
Publicerad 2019-03-13 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP