Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såväl smak som konsistens brukade jag ha svårt för hos avokado. Dock numera närmast avgudar jag denna näringskälla ur mer än en aspekt. Låtit dikten smeta runt i gommen under några dygns process....


Mosaik 18 : AVOKADO

 

 

smakar avokado

lagom mosig, klart go'

mjuknar A, vokal jo

bok på bok på rad då

vaknar klockslags radio

trycker av- och på-knapp

ordnar avkokt doktorn

kväve ur ammoniak

jackan nyss helt uppknäppt

skalas av så kärnfullt

adjektiv blir kladdig

sjukligt grön och vårfrisk

odlar avenbok-häck

växt konvext konkavt blad

fruktar icke rätt fett

avig kanske rät, tro??

klöver knekt Chicago

ad hoc advokater

avkodar vart villkor

livgavs katakombvalv

kaosets arkitekter

söker Eldorado

vackrast stad på jorden

långt från hav- och badort

dyker Kapten Haddock

upp i Amazonas

dock klädd i Kalkyls rock

riktig desperado

av och an längs krokar

fiskar anakondor

högt efter kondoren

funkar ej - okej då!!

ur Octavio Paz dikt

tolkas nio kafkas

konstnärsavantgardet

aktivt i aikido

plockepinn mikado

vad kan koncentreras?

svavelvätets sticklukt

gav sig av i tvålskölj

liksom masken avtäckt

krackelerar leran

wookar saknad grönsak

rostas kastanjetter

till Coimbras fado

har kavernen urgröpts

fylls snart med rysk kaviar

drottning vaktar tornet

kungen gör rokad då

mörka Riddar Kato

bryter bit choklad vit

byter ut behovet

över viadukten

annan sols korona

vinkar oss adjö då!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-16 22:27



Bookmark and Share


  Nanna X
Har förstått att denna fruktlika grönsak väcker blandade känslor hos många. Själv älskar jag den, min dotter också, men hon får äta den i smyg när pojkvännen inte är hemma.
2019-03-17
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP