Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Längtan efter islossning!

Skimret i sjön gör mig lyrisk!
Vassen som svajar av skvalpet är vackert.

Varje dag en aning närmare våren.
Känner förväntan.

Friheten att få kasta mössan och de varma vantarna i vinterlådan.
Så skönt att få ta fram lättare kläder ur garderoben.

Söka fram joggingskorna, kanske köpa nya.
Plocka fram mina fröpåsar till landet.

Se hur blåmesarna rensar holkarna vid stugan och flyttar in.
Svalorna bygger sina bon under takåsen.

Återigen få se hur bin och humlor vaknar.
Få sitta ute i solen vid det rangliga bordet och dricka mitt förmiddagskaffe.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-03-14 13:50



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Den tiden är snart här - lika välkommen varje år :-)
2019-03-16

  Marita Ohlquist VIP
Underbart skaldat om längtan!
2019-03-15

  BenGust VIP
Fin förväntansblick.
2019-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP