Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fullkomlig kärlek stänger ute rädslan

Resan in i mörkret
har varit lång
och grym
och du har
hamnat djupt
in i detta
mörker
Problemet
är inte att du är
vilsen eller apatisk,
narcissistisk eller
materialistisk
Problemet är att
du är skräckslagen
Din rädsla är fritt
flytande
Du hindras inte
av någonting
utanför dig själv
Det är ett inre
förtryck
Det är inte 
regeringen som
håller dig tillbaka
eller hunger
eller fattigdom
Du är inte rädd för
att du ska sändas
till Sibirien
Du är bara rädd
punkt slut
Du är mer rädd för
livet än för döden
Du hittar på olika sätt
för att ge uttryck
för hur mycket
du avskyr dig själv
och du kamouflerar
det nödtorftigt
Du har misslyckats
så många gånger
att du har tappat
räkningen och 
nu ber du till Gud
för första gången
sen du var liten
Allt är förstört och
du kan inte av egen
förmåga bryta dina
destruktiva mönster
Din viljestyrka och ditt
intellekt kan inte lösa
situationen
Du har inte utvecklats
känslomässigt som
du borde och du
vet om det
Du har försatt dig
i så stora härvor av
problem att din rädsla
är så stor att du nu
på knä ber till Gud: 
Hjälp mig!

Det behövs en viss
grad utav desperation
innan du är redo
för Gud
Psykiska sammanbrott
kan vara högst
undervärderade
metoder för andlig
omdaning
Gud som river ditt
livs fuskbygge för att
kunna bygga rätt från
grunden
Vattenläckor i källaren
Sprickor i grunden och
råttor i sovrummet
Allt ska bort och
du är äntligen nere på knä
Förkrossad och nere på knä
Livet är inte slut för att du
ger upp, det är då det börjar
Du inser att det finns en 
högre makt i universum
som är större än dig själv och
som kan göra för dig det du 
inte kan göra själv
Du är inte längre för
stolt för att be om hjälp
Hjälp mig Gud!

Det finns ingen plats,
tidpunkt, inget tillstånd
där Gud inte är närvarande
Den förändring som du letar
efter finns inne i ditt
eget huvud
Gud är kärleken inom dig
Det är helt upp till dig
om följer Honom
Det vill säga tänker med kärlek
När du väljer kärlek eller när du
väljer att tillåta ditt medvetande
att vara ett med Gud, då är
livet underbart
När du vänder dig bort från
kärleken sätter smärtan in
Allting som inte är 
kärlek är en illusion
Den tanke som Gud har
om dig är som en stjärna 
på en evig himmel.

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-14 17:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP