Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gravitationen är planetens vaggsång i min kropp

”Vi flyger mycket
och bor i stora hus”

Meningen kommer till mig
ur radion,
fladdrar runt och slår sig ner som en fjäril
på morgontäcket
...och blir kvar

Livsrummet
finns numer
i ett gammalt rivningshus,
men jag har ställt in ett par träningsredskap
och några hyllmetrar svår litteratur

Det går åt fanders
med en viss energi;
åt helvete med liv och lust

Vi passerar ett andningshål
i snön

Januarisolen lyser,
men skänker bara kyla
och långa skuggor i blått

Vi måste vicka på tårna
inne i skidkängor och yllesockor
och ta ut näven ur vanten
för att värma näsa och kinder

Granarna står stilla,
långa och smärta,
klädda i vitt

Stavtrugorna ger stöd
i åttio centimeter snö

När vi återvänder
i spåret vi gjorde
på hitvägen
glider vi lätt och glatt,
och förfrysningen
som jagat oss i hasorna
blir efter
och ger upp

Efter denna Jack London-dag
vet vi mer
om vägen till björnmyren

Från övervåningens läsläge
hör jag Tjajkovskijs Törnrosa
ur televisionens Play
på datorn
som Anna placerat sig framför

Det är sjunde januari 2019
Jag hade inte räknat med ett så långt liv

Med katten bredvid mig
i Stora Drömskeppet
låter jag Rumi fylla eftermiddagen
med isklara iakttagelser
och friska tankar
från 1200-talet

Gravitationen
är planetens vaggsång
i min kropp

Mina kinder hettar fortfarande
efter förmiddagens skidtur
i -24 C

Krångligare än så behöver det inte vara
här i Big Bangs ytterligheter
efter 13,8 miljarder år

Imorgon
är det Elvis Presleys födelsedag




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-14 18:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP