Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Morgontrötta funderingar jag stundom ägnar mig åt ... - Hur väl de än befästs i skriftad form, det likväl blir intet annat än ren satir ... Publicerad tidigare i juli 2013 men funderingarna synes sakna bäst före datum ...


Om vi inte har tid för att göra rätt ...

... från början,
när tror vi då
att vi senare ska få
tid att göra rätt?

Ty någon annan
lär inte bistå
oss med det vi behöver
för att det ska bli
så som det var tänkt
innan allt redan är över ...

Likväl synes det som
om allt för många
tänker som så
att allt handlar om
att göra en bra presentation
och att resten löser sig
på vägen över tiden
genom att någon annan
står för nödvändig prestation ...

Emedan vi själva
ska kunna stå där
längst fram i ledet
för att ta emot
marknadens jubel
och leverop ...

Att det sedan
inte går så som vi vill
och än mindre
så som vi kanske tänkt ...

... spelar mindre roll
eftersom uppmärksamheten
vår presentation oss skänkt
i sig är tillräckligt nog
för de allra flesta ...

Framtiden
är ju redan förbrukad
och i slutändan
hamnar vi ju alla 
i alla föredettingars grop ...

... det vet ju var och en
att ju högre vi klättrar
ju längre har vi att falla ...

... utom möjligen
en och annan idiot
som påstår
att framtiden
ställer större krav
på oss än så ...

... och att allt det
vi överlåter åt någon annan
istället för att vi själva det gör
är någonting som vi 
under efterföljande år
när vi ej längre får uppmärksamhet
själva kommer att få betala 
såväl alla kostnader för i sig
som alla merkostnader
vilka berör
och kommer sig av
att vi blundade för det faktum att
vi genom att bortse från framtiden ...

... och konsekvenserna
av vår kortsynthet ...

... själva såväl skapat förutsättningarna
som grävt vår egen grav ...

- Men som alla och envar
säkert redan vet
är ju sådana prognoser
om våra framtidsutsikter
intet annat än tom symbolik ...

- Ty i denna vår rådande verklighet
så är det ju som så
att allt handlar om att få
sina 15 minuter i det absoluta rampljuset ...

- Det handlar ju inte om 
att man faktiskt också måste vara rik
på det man blir uppmärksammad för ...

... Det väsentliga är att tillräckligt många
tror på att det man presenterat ...

... Inte vad man sedan faktiskt gör
och egentligen verkligen presterat ...

- Men framför allt 
att man håller skenet uppe
så länge som man har sin publik ...

Fotnot:
- Själv tror jag vi behöver fler
som vågar riskera att framstå
som om vore de som ovanstående
i flödet nämnda idiot ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-14 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP