Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 15/3


Skolramsa

 

Jag skulle ha hand om hela årskurs två

härligaste  kottar, vänliga och små

sju små hönor, treochenhalv i varje grupp

och så fanns där visst en sprallig liten tupp 

tuppen hade skydd för sin identitet 

av nåt skäl som jag i stort sett inte vet

 

Första dan fick jag mest bara titta på 

sitta i salongen, lärarna var två 

flickorna de läste tyst på en madrass

pojken stod på ett ben klädd i fjäderstass

sen blev det planering men då gick jag hem

lovade att komma åter klockan fem

 

På planeringsträffen dök vår rektor upp

långhåriga kvinnan, spänstig som en tupp

sprang på långa ben i nästa korridor

räckte en fet portfölj och sa: du får

väskan den var svart och vredet satt så hårt

jag försökte öppna men det var för svårt

 

Kom tillbaks till skolan tidigt nästa dag

scheman har vi inga i vårt arbetslag

sade min kollega, ingen läroplan

gör din egen skiss och kör din egen plan

var och en får lära som den finner bäst

drama, promenera, kanske leka häst

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 229 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-03-15 07:30



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Mycket rolig, men som vanligt när det gäller dig fylld av allvar också. Härlig rytm.
2019-03-15

  TrollTörnTrappan VIP
...tupp-temat dyker upp igen (som i föregående dröm/ramsa). Spännande hur även den kvinnliga rektorn [högsta hönset] får drag av tupp!

Dock grips jag snarast av den svåröppningsbara portföljen, vilken förmodligen innehåller schemat?! Det som denna skola antingen tror sig ingalunda behöva - eller så bara försöker de undanhålla planeringen för dig??
2019-03-15

  TrollTörnTrappan VIP
Här framgår det direkt med största tydlighet hur små de är.. ..och kul hur rytmen snubblar en smula på "treochenhalv"!?!
2019-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X