Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvarell: Solstrale... Illustration av: Tråden är en doldis men utan den faller allt av!


PÅ EN TRÅD

 

en skör eller stark

en röd eller svart

björntrådens styrka

vita stygn i själen

de oskyldiga dåden

 

svarta stygn för sorg

röda stygn för smärta

 

kärlekenstråd är också röd

vänskapens lika så

liksom uppmaningens

 

den gröna tråden är jaktens

den grå står för medioker

men likväl kan de stå för frihet

all den frihet som moder natur ger

 

på en tråd hänger jag upp äpplen på tork

jag hänger svampar och handgjorda hjärtan

 

på en tråd hänger jag upp vemodet och tårarna

de får torka i ljuset så de bleknar bort helt...

 

på en tråd sätter jag glädjens klenoder

små saker barnbarnen skapat med mig

 

jag hänger upp flaggor fästade på tråd 

flaggor av akvareller jag skulle ha slängt

 

jag återbrukar tyger syr väskor av tråd

med sicksack syr jag fast tygfigurer

broderar med sytråd fram konstens frimod

 

på en tråd kan man fästa mycket behövligt

utan en tråd på kroppen blir det märkligt

särskilt när man går på stan, åker kollektivt

ja fäster man inte ihop kläderna på en tråd

faller de av med en duns

och hakorna trillar ned i handväskorna

 

så är det på en tråd

på en röd tråd genom livet 

 

det är bara att hänga på

hänga upp livet kring 

en tråds vara eller icke vara

 

se tråden är människans allt

ur nyttosynpunkt den bästa uppfinningen...

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-03-15 09:44



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Underbart skrivet om trådens betydelse i olika sammanhang!
2019-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP