Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kittet

 

 

 

Jag gick in till 
färghandlaren 
och frågade 
efter kitt

Vi har många sorter
, till vad ska det användas?

Det heter samhällskitt

Han rullade med ögonen 
och föste mig vänligt 
men bestämt ur butiken

Sedan ringde jag runt 
till alla politiska partier

De gav mig inget bra
svar på frågan om 
samhällskitt

Skattehöjningar eller 
skattesänkningar 
Hårdare tag 
Rulla upp ärmarna

Jag drog slutsatsen 
att samhällskittet 
gått ur sortimentet

Det var en brutal 
upptäckt

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 265 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2019-03-15 11:09

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bravo!Klockren dikt som ord,samhällskitt
2019-03-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Tyvärr verkar detta ha utgått ur sortimentet, som sagt. Och det är för sorgligt.
2019-03-15

  Respons VIP
Viktigt ord som handlar om tilliten mellan människorna i samhället. Det är bra att du är uppmärksam på att viktiga värden försvinner.
2019-03-15

  Feliaxel VIP
Tyvärr är det nog så,hoppas samhällskittet införs igen i sortimentet
2019-03-15

  ULJO
Finns inget botemedel mot samhällsklimatet. Det går rakt utför utan skyddsnät.
2019-03-15

  AiA Maria den fria
Tanke...

Ibland behöver det ”rivas innan det byggs nytt”...

Tack för tänkvärt!
2019-03-15

  Poeten Salvador VIP
Jag hoppas samhället faller sönder i tre delar, då kan det få balans
2019-03-15

  Öknens Ros VIP
Kittet har spruckit och börjat falla sönder.
2019-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten