Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Oljepastell/akvarell: Solstrale…


jag miste den gula tråden

 

den guldgula solen

den klarblåa poolen

de svaga aningarna

de många förklaringarna

 

jag tappade fästet

nålen slant ur handen

 

hon stickade sockor

hon virkade dukar

 

jag sydde kläder

stoppade strumpor 

 

vi var så olika

men ändå så lika

 

noggrannheten

sannfärdigheten

medvetenheten

 

men angelägenheten 

den blev som smeten

 

berömmet uteblev

det satt och teg

i ett hörn med beska

liksom gömd i en väska

 

svaga aningar om beröm

för min perfekta handsöm

 

men så kom kritiken

sedan räknades inget mer

hon klev över lik sen...

 

jag ser vad som sker

 

med tiden

jag förstår

mer och mer 

 

hon sa aldrig att hon älskade mig

hon fick sina systrar att varna dig

 

sakens karaktär

det aldrig tär

jag svär på

allt kan gå

 

för har jag genomlidit det här

då kan jag hantera det där

som svider och svär

och som lämnar begär

 

jag bara är som jag är

ber aldrig om ursäkt si så där

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-03-15 16:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag har börjat säga "tack" nu äntligen
2019-03-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Att aldrig bli sedd och älskad för den man är, är hårt. Jag har också varit där. Det enda beröm jag fick, var för den goda såsen.
2019-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP