Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Pundarpoesi 4.0 - Allt som betyder någonting är nästa fix.

Om det finns någonting, av alla saker som finns att lära sig, som du får lära dig av att vara en pundare så är det vikten av att leva i nuet – det är ingenting jag rekommenderar men det finns en del lärdomar som finns att få om spenderar livet med att jaga fix efter fix efter fix efter fix efter fix. Du lär dig att spela med i tålamodets spel och att vara uthållig – en fix kommer inte av sig självt och du får kämpa hårt för den.

Du lär dig att finna pengar där inga pengar finns, du letar konstant efter nya sätt att bli påtänd på till den graden att du kan riskera mycket mer än vad du någonsin trott att du skulle göra – du får lära dig om smärta. Ja främst tror jag att pundarlivet lär dig om smärta, om att utstå smärta, och hur mycket en mänsklig själ kan härbärgera.

Men framförallt så lär du dig att leva i nuet – för kom ihåg att; ingenting betyder någonting.

Förutom.
Nästa.
Fix.

Det är en inställning till livet som du måste lära dig att acceptera om du skall vara en missbrukare, det enda som betyder någonting är din nästa fix, det spelar ingen roll vad det är du tänder på – om du snortar, röker, skjuter, poppar, dricker. Principen gäller allt.

Inte heller spelar det någon roll vem du är eller hur du var som person – jag säger var eftersom att när knarket tar över den personen som du egentligen är så begraver du den del av dig själv som du än gång var; det finns inte plats för både en pundare och dig själv i samma skalle.

Så vem du än är, vad du än tar så kom ihåg; att ingenting betyder någonting förutom din nästa fix – jag säger det för att du kan inte gå runt och oroa dig för hur du skall få tag på stålar eller grejer nästa månad, nästa vecka, inte ens nästa dag utan allting som du måste fokusera på är hur du får din nästa fix, idag.

Det är allting som kommer och någonsin har haft någon mening för dig nu.

Varje dag när pundaren somnar i sitt rus så dör knarkaren i honom några timmar, i drömmarna så kan inte de icke-existerande behovet ta dig och där är du för några ögonblick trygg – förmodligen så är det därför som pundare drar i sig så mycket skit att de slocknar.

Då behöver de inte existera för några timmar.

Men sedan så vaknar pundaren nästa morgon, eller dag, eller natt – i några ögonblick så kanske du glömmer bort vad du är och är lycklig för en stund men pundaren i dig gör sig alltid påmind för kom också ihåg detta; pundaren i dig dör aldrig, inte fullständigt åtminstone, den ligger bara vilande, i dvala till dess att någonting kickar igång den igen.

Vad det nu än är som triggar just dig – som det alltid gör någon gång.

Det finns inte plats för både dig själv och pundaren, någon måste vinna till slut och då kan du inte ödsla din tid på att oroa dig över hur du kommer att få din fix imorgon – det enda som betyder någonting är nästa fix.

Oroa dig inte ens över hur länge din skit kommer att räcka, det kommer bara att äta upp dig, sluka all motivation du har och för att döva ångesten över att du inte har tillräckligt för att klara dig nästa dag så kör du slut på det du har kvar – och det är då pundaren blir riktigt förbannad på dig.

Och när pundaren blir förbannad så tar den över, får dig att göra saker som du ångrar och sedan så vaknar du upp nästa dag med ånger i ditt hjärta medan ångesten kryper under skinnet på dig likt insekter – eller så vaknar du inte alls för att han blev desperat nog för att köra för mycket.

Så kom ihåg, det enda som betyder någonting är nästa fix.
Det enda som betyder någonting är nästa fix.
Det enda som betyder någonting är nästa fix.
Det enda som betyder någonting är nästa fix.
Det enda som betyder någonting är nästa fix.
Det enda som betyder någonting är nästa fix.
Det enda som betyder någonting är nästa fix.
Det enda som betyder någonting är nästa fix.
Fri vers (Prosapoesi) av Missbruksbarn
Läst 578 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-03-15 16:54Bookmark and Share


    Johanna Cruickshank
Sjukt bra text, fick rysningar. Kan liksom relatera utan att ha haft ett missbruksproblem, och det är en sak som indikerar en bra text. Man ska kunna förstå och känna även fast det handlar om något som man inte har en direkt relation till. Slutet är väldigt, väldigt snyggt!
2020-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Missbruksbarn