Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnor och öar


Månen och kvinnan
som en svart punkt.

Den dyker ner i skymningen
och trär av sitt linne ljudlöst

Dyrkar upp
den massiva kvällshimlen

flyttar på stjärnor och öar.

Kastar en tärning
och flera svarta punkter rör sej
utmed kal yta.

Intill vass vid sjö.
Där glas skimrar
med flyktigt innehåll.

Ramlar ner som is
nerför farkoster,
simmande som krossat berg

i en flod i vår
med en mörk blick
av ensamhet.

Sticker upp nålar
av fingrar
mot en vilsen ballong.

Hjälplös i en syrefattig vindpust
som ur en stängd mun
full med inkapslade ord

som vill säga farväl.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-15 19:23



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Wow så vackert! Denna kräver ett par omläsningar. Jag får en känsla av ledsamhet med mig på första läsningen. Andra läsningen får jag en känsla av en självdestruktiv kvinna, eventuellt manipulativ. Tredje läsningen; antingen något ödesmättat eller att försöka styra ödet slumpartat med en avmätt nonchalans. Konstigt kanske, men så blir min tolkning! Väldigt vackert bildspråk! Jag tror man kan läsa in hur mycket som helst i den här. Bravo!
2019-03-22

    Roger Runkar Ragnar
7.7%
2019-03-16

    Roger Runkar Ragnar
Gullbergs bästa ?
2019-03-16

  Niliboy
Du diktar fint å med många sk metaforer?
Så har jag svårt att dikta!
2019-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg