Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
efter Dig och inte vända åter -


Ibland vill jag bara gå rakt ut i vildmarken -











Ibland följer jag livifyllt harpaltens
levnadsspår mot vuxen genom
ängsgräset, vinter, vår, sommar och höst.
Iklädd en flickunges gudströst.
Men oftast följer jag ännu i drömmarna
om dig och stig genom Vildmarken.
Ditt skratt, din eldrotsvarma röst,
glödgade händer och vargögasallvar
utmed varje fräken på min bara hud -

Runt om bivacken växte stjärnknippen,
ur, vila och fjälltopp —

Ditt liv, din ljushjord, en brandstigen sanning, en sten, en fjäder, jordkropp, drömspann, fjällbäck och hjortronblomstren i min mun kom med -






























Fri vers av J-M
Läst 908 gånger och applåderad av 27 personer
Utvald text
Publicerad 2019-03-15 21:26



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
som mossa under fötterna eller högst uppe på en sten
ja där
2019-03-27

    ej medlem längre
En dikt om dikten underbar.
2019-03-23

    Peter Söderqvist
En magisk text som rör sig mellan människa och djur i vildmarken. Smaker, känsel och dofter i känslosam blandning.
2019-03-19

    ej medlem längre
Precis som människa och djur befinner sig djupt inne i naturen vill jag sjunka djupt in i dina texter. Du rör vid något ursprunglig och dintjaget och älskaren beskrivs gestaltas så vackert!
2019-03-17

    ej medlem längre
Hakar på titeln:

-Ja' me'
2019-03-15

    Sefarge VIP
Ljufligt skriftat!
;)
2019-03-15

    ej medlem längre
Man längtar till vildmarken när man läser dikten. Många fina strofer.
2019-03-15

  Nanna X
Längtanfyllt och fjällskrämmande...
2019-03-15
  > Nästa text
< Föregående

J-M
J-M