Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den som älskade och glömde, visste ej vad kärlek var ... - Jag såväl visste som vet så ock nu hur det ska kännas och känns inom ... skriftat och publicerat här i augusti 2013 - Budskapet saknar dock bäst före datum


Det går inte en dag ...

... utan att jag 
tänker på dig
som ej längre finns
kvar här hos mig ...

- Får höra att 
jag måste släppa dig
och gå vidare i mitt liv ...

- Att jag måste glömma
och dig undangömma
bland mina minnesarkiv ...

Men jag varken är
eller kommer någonsin bli
en sån som 
älskade och glömde
för att stoppa undan och gömma
den jag älskat 
i något gammalt mentalt arkiv ...

- Får då höra att
jag inte kommer
att kunna släppa in 
någon ny kärlek i mitt liv ...

... Som om 
jag måste välja
mellan 
den kärlek 
jag kände för dig
som ej längre finns kvar 
i livet här hos mig
och den kärlek
jag får återuppleva
tillsammans med den dig
som nu är ämnad för mig ...

- Men den dig
som är ämnad för mig
accepterar tveklöst
att jag har ett rikt liv
som lever kvar inom 
från den tid som varit
innan dig ...

- För dig 
vore jag otänkbar
om jag vore en sådan
som älskade och glömde
någon som tidigare
varit ämnad för mig ...

Precis så som
jag själv förväntar mig
detsamma av dig ...

... Det vill säga att
du för med dig minnen
från det rika liv 
du haft innan mig ...

... Minnen 
vilka inkluderar
relationer 
med någon eller några
som betytt väldigt mycket för dig ...

Något annat vore 
lika otänkbart för mig ...

Ty om du är den dig
som är ämnad för mig
så älskar jag hela dig
oavsett vad du gjort
och vilka minnen du bär med dig
från ditt liv innan mig ...

För om så ej vore
skulle jag inte vara ämnad för dig
Precis så som du inte vore ämnad för mig
om jag kände att du ej
älskade hela mig
oavsett vad som varit innan dig ...

Just nu känner jag allra mest
hur mycket du fattas mig ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-03-15 21:45



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag tycker det är bra om man kan spara på de fina minnena man har, även när man går vidare...
2019-03-17

    Lolita95
Detta berörde hela vägen in till mitt hjärta och själ
2019-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP