Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Malmö stad mjölkar MKBs hyresgäster

I stället för att höja skatten låter Malmö Stad MKBs hyresgäster stå för skattehöjningen genom att dränera MKB på inte mindre är 133 MKr under 2019 vilket blir 5 783 kr för var och en av MKBs 23 000 lägenheter.
Hyresgästerna är den svagare gruppen i samhället. De har inte ekonomi att köpa sig en bostad antingen som bostadsrätt eller en villa. Dessutom kostar det 3 000 kr mera per månad att bo i en hyresrätt på fyra rum och kök i Malmö än i en bostadsrätt (Listerborn, Bostadsojämlighet, sid 393 f)
Sedan är det så att makthavarna i Malmö äger sin bostad så det drabbar ju inte dom själva.
På toppen av detta kan vi konstatera att de som äger sin bostad har fått en kraftigt ökad förmögenhet på bekostnad av de som hyr sin bostad. Den förmögenhetsöverföring som skett från hyresgäster till de som äger sin bostad är kanske den största förmögenhetsöverföringen i Sveriges historia.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Gunnar Barkenhammar
Läst 154 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-16 11:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar