Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Familjens fiende

 

Jag låg i sängen och la upp dagen
som barn, precis som vuxna gör

föräldrarnas fest från fredagen
hade ödelagt lägenheten
bråken låg kvar som giftig rök
som minor man inte vill trampa på

brödrosten, en knarrande golvtilja
vad som helst kunde väcka krigsherrarna

jag smög ut med matsäck och radio
gick rakt ut i skogen
satt där på avstånd och lyssnade på tio i topp
medan dagen och den utslagna armén vaknade

söndagens lite mer avmätta fortsättningskrig
kunde bjuda på knivkastning
sysselsättning som slutar i bodelning

så när mitt namn några timmar senare
ekade mellan tallarna
visste jag att ordningen var återställd
och hur otryggt det än var
var vanan tryggare
som familjens samlade fiende

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-03-20 10:57



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text från minnets arkiv!
2019-03-22

    ej medlem längre
Sorgligt men underbart skrivet
Gillar verkligen Krigsherrarna
2019-03-20
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP