Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


PLANEKONOMI

jag skulle känna mig fri

i en planekonomi

en marknadsekonomi

finns det ingen ordning i

där gäller endast profit

och man utnyttjar ditt slit

när vinstintressena styr

blir notan alltid så dyr

 

vi skulle bli mera "vi"

i en planekonomi

den skapar delaktighet

och nationalstolthet

om produktionen utgår

från behov som folket har

kan kapitalet inte

ha sitt inflytande kvar

 

 

LARZ GUSTAFSSON  16/3 2019

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 165 gånger
Publicerad 2019-03-16 16:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP