Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista ungdomen

Hon skär med rakbladvass tunga
i mänsklighetens själ.
In genom tunn blek hud
av tjock smält is
och höga flammande spegelbilder
uppifrån molnen.
Sitter hon där med benen i kors
nedanför våra nedfällda persienner.
Dom är nedfällda
för att vi ska slippa känna att vi
långsamt håller på att förblöda.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 118 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-09-12 10:44



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Får berörande för mig
"Greta syndromet"?

2019-09-13

  Johan Strömstedt
En text som för mig förorsakar smärta.
Den berör delar inom mig jag helst inte vill beträda.
Således en mycket fin och berörande text.
2019-09-13

    ej medlem längre
Så poetiskt och alltigenom klart och starkt!
2019-09-13

  KattenKin VIP
Så stark text, älskar ditt djupa, småabstrakta språk som går rakt in. Ungdomen har alltid känts utmanande med sitt uppror, ända sedan Platons tid.
2019-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg